HELP wat trek ik aan vandaag!!!

 

 

 

Daar sta ik dan voor mijn kledingkast! Wat trek ik aan vandaag? Voor veel vrouwen is dit iedere dag weer een worsteling. Ik sta voor de spiegel en kijk naar mezelf daar is het stemmetje weer; “Je bent niet mooi genoeg”. Jarenlang heb ik geworsteld met mijn kledingkast en niet te vergeten die stomme spiegel waarin ik mijzelf niet liefdevol aan keek.

 

Anorexia was mij de baas en begon mijn dag met alle kleding stukken aan passen in allerlei verschillende combi’s en hopen dat iets me mooi zou staan. Maar helaas, al tierend en vloekend werd ik gek van de chaos in mijn hoofd en stond ik daar met mijn handen in het haar. Uiteindelijk belandde ik altijd weer in mijn bed, want de angst om de kledingkast weer open te doen was te groot. Iedere ochtend begon mijn dag met de strijd tegen de eetstoornis. En verdrietig in mijn bed ging het in mijn hoofd door; misschien moet ik dit aan doen, in die broek lijk ik dunner dan in mijn andere broek, waarom zit mijn vertrouwde broek nou in de wasmachine? En altijd die eeuwig vertrouwde wijde trui waar ik me veilig in voelde, daar had ik er trouwens drie van op voorraad. Nog steeds trouwens na 10 jaar vrij te zijn van de eetstoornis heb ik drie dezelfde veilige broeken in mijn kast liggen en verschillende wijde shirts. En wat ben ik daar blij mee. Maar ook vervloek ik deze broeken eens in de maand en trek ik iets aan wat ik al maanden niet aan heb gehad. Pfff het blijft lastig!

 

Helemaal de seizoen veranderingen. Lukte het me eindelijk de winter door te komen dan kwam het voorjaar weer voor de deur. Wat een gezeik zeg! En dan de zomer die op komst is. Je kan je niet meer verstoppen in te grote dikke truien, heb het wel geprobeerd hoor, maar raad het je absoluut niet aan, je zou verhit raken. En is je veilige winterjas ingeruild voor jurkjes en korte broeken. Oh my god, blote benen en armen, zo niet veilig.

Ik word er verdrietig van, het frustreert me en die innige strijd met mijn gedachtes en gevoel, zo vermoeiend!

 

Nu tien jaar verder, vrij van de eetstoornis kan ik er soms nog steeds last van hebben, maar door de jaren heen heb ik mezelf wel kunnen aanleren hoe ik het beste met mijn kleding fobie om kan gaan. Lieve meiden en vrouwen ik help jullie hier graag mee!

Je hebt echt geen zin om iedere dag de strijd aan te moeten gaan met meneer kast en zijn vervelende collega de spiegel.

 

Een tip voor jou!

 

Het kleding moment in de ochtend kan je verplaatsen naar de avond. Ruim voordat je naar bed gaat leg je twee totaal verschillende kleding setjes neer voor de volgende dag. Spreek met jezelf af dat je één van de twee setjes kiest. Laat de eetstoornis niet zijn gang gaan. Geen combi’s proberen te maken van de setjes, want dan ga je op dezelfde voet verder.  Ga de uitdaging aan! Probeer het, je hebt niks te verliezen. Nou ja eigenlijk wel, je verliest de lange tijd waarin je de strijd aangaat. En je hoeft niet iedere dag je kleding weer in je kast op te vouwen. Gun jezelf een moment voor de spiegel. En wees dankbaar dat je er staat. “ Een schouderklopje is op zijn plaats en start de dag! Het is je zo gegund.

 

Maar of je nu wel of niet een eetstoornis hebt ik denk dat voor veel vrouwen dit een issue is. Kijk maar naar hoe het modebeeld veranderd. Dan is het weer strak en voel je je af en toe net een bifi worstje, dan mag het weer wijd zijn en draag je kleding zo wijd als een tent en op het andere moment zijn de printjes op kledingstukken zo druk en groot waardoor alles weer accentueert. Blijf bij jezelf en draag vooral wat jij mooi vind! Jij kleurt de dag door te laten zien dat je er mag zijn.

 

And by the way ….de wijde kleding draag ik nog steeds maar dit omdat ik het gewoon lekker vind zitten!

 

Bisous Renate