How to get a bikini body?

How to get a bikini body!!!

 

Dames gaan we deze zomer in badpak of bikini? Ik vind het ieder jaar weer gezeur wat ik aan moet. Mocht je al een keuze hebben gemaakt dan sta je bij het volgende dilemma. Kies je voor de bikini dan heb je honderd verschillende soorten tops, en niet te vergeten de broekjes, de keuze is reuze.

Of toch maar het badpak? Stress alom en de zomer moet nog beginnen. Ik weet niet hoe het bij jullie zit ladies, maar voor mij is het badpak of de bikini het meest stomste kledingstuk wat er is. Gelukkig is mijn huid al iets opgebruind in Frankrijk en voelt het daardoor iets beter.

 

Waarom vind ik dit zo lastig? Een ding is zeker ik voel me onzeker en oncomfortabel in het badpak. Ik zit altijd moeilijk te doen om bepaalde lichaamsdelen te verbergen door handdoeken , korte broekjes of een strandtuniek erover heen aan te doen. En dan hebben we het nog niet over het uitzoeken van bikini’s en badpakken; allereerst de winkel ga ik niet in, want door de verlichting in de winkels word het er niet beter op, zoeken op internet zie je alleen maar perfecte modellen in te korte broekjes en denk je eindelijk dat je je ware badpak hebt gevonden blijkt die bij levering veelte klein te zitten.

 

Oké ik zoek gewoon nog even verder, rustig blijven Renate, het komt echt goed! Wat zie ik veel voorbij komen; hipsters, tanga, hoge slip, lage slip, rushes, franjes, halterbikini, brede bandjes, smalle bandjes, push-up, triangel. Oh ja er bestaat ook de tankini helemaal vergeten, misschien ook een optie? Mijn hoofd slaat op hol en mijn humeur word er niet beter op. Ik hou zó van de zomer, ik hou van het strand, de zee en daar hoort toch echt dat irritante kledingstuk bij.

 

Terwijl ik dit schrijf ik het bij ons 34 graden en is een plons in het zwembad echt een aanrader van manlief. Het hele gezin geniet van de pret terwijl moeder des huizes zit te dimdammen over haar badpak issue. Het levert me zoveel stress op. Voor mijn gevoel is het alsof ik op de rode loper moet lopen al half naakt waar iedereen me aankijkt. Ja ik weet het…nu overdrijf ik wel heel erg! Mijn gedachtes zijn echt niet realistisch dat weet ik ook wel! Ik denk dat ik me gewoon geen houding weet te geven.

 

Vroeger als kind hield ik ook nooit van zwemmen. Daarentegen heb ik wel snel mijn A en B diploma’s gehaald. Als kind gruwelde ik van de badmeesters met van die lange stokken waar zo’n haak aan zit dat ze je als een vis uit het water kunnen trekken. En dan niet vergeten dat geschreeuw vanaf de waterkant dat je beter je slag moet maken. Of die vreselijke vieze zwembad vloeren, gadverdamme ik krijg er nog steeds kippenvel van. Of het gezamenlijk douchen na het schoolzwemmen, al die schreeuwende kinderen onder de douche, zo niet relaxed. Als kind durfde ik ook nooit de zee in. Ik liep altijd op hoge tenen het water in, als de dood voor die vieze zand vloer. Ik kwam pas door als mijn oudste zus me erin duwde. Het heeft dus met verschillende factoren te maken. Het gaat dus niet alleen om het badpak of de bikini ik leg hier nu wel de nadruk op, maar heeft het met meerdere factoren te maken die ik als kind heb ervaren rond het zwemmen.

 

En dan heb je je zelf eindelijk zo ver gekregen en in het badpak gehesen en dan voel je je toch een partij ongemakkelijk. Een paar ogen op je gericht omdat ze allemaal weten dat ik het verschrikkelijk vind.  Ik denk dat dit de enige reden is waarom ik zo snel het water in spring en doorkom, terwijl mijn man 10 minuten staat door te komen aan de kant.

 

Voor alle dames met een fobie voor badmode! Je bent niet alleen dit weet ik zeker. Laten we aan elkaar denken als we onze eerste stap zetten; op het strand, in het zwembad of in het gehate pashokje. You are not alone!!

 

Bisous Renate