Liever de Liefde

Ik ben niet echt een romanticus, maar ik kan wel heerlijk weg zwijmelen bij romantische films en boeken. Vooral die zoetsappige te overdreven Nederlandse films. Ik hou er van! Zo’n film als Soof! Ik zag op internet voorbij komen dat Soof 3 weer in de bioscoop komt! Als ik nog in Nederland had gewoond dan had ik zeker geboekt om er weer samen met mijn zus en moeder naar toe te gaan. Met natuurlijk teveel bitterballen en popcorn. Vier jaar geleden zag mijn leven er ook als een film uit. Ik zou er een boek over kunnen schrijven😉 Een rollercoaster van emoties. Waar was ik in beland!

  

Uit het niets zag ik je lopen,  een paar meter van elkaar vandaan. Ik keek naar je en bleef je volgen.

Ik was aan het lesgeven en jij liep over straat. Wie is deze man? Na enkele minuten stond je daar dan in mijn dansschool. Het kwartje viel en moest jij de vader zijn van de twee nieuwe leerlingen in mijn danszaal. Wat gebeurde er met mij? Is dit dan liefde op het eerste gezicht? Nu vier jaar later wonen we in Zuid-Frankrijk en zeg ik overmorgen het Ja-woord tegen jou. En waarom schrijf ik over Liever de Liefde? Beide al een huwelijk achter de rug. Bart twee huwelijken, waarvan zijn laatste vrouw, de moeder van de kinderen helaas kwam te overlijden. Bij mijn eerste huwelijk was het voor mij ook liefde op het eerste gezicht. Maar nu ruim 10 jaar verder sta ik hier om wederom mijn belofte te geven. Ik zal me niet gaan verantwoorden. Wel zeg ik graag, niemand gaat trouwen om te scheiden. Scheiden is een bewuste keuze van helaas vaak maar één van de twee. Het leven vormt je en brengt je op wegen wat jezelf niet in de hand hebt. Ook al heb ik alles graag in de hand, tot frustratie van Bart. De liefde heb ik niet in de hand. Want hoe intens onze liefde ook is, hoe intens onze knallende ruzies zijn. We kunnen dagen achter elkaar mopperen op elkaar en halen we het bloed onder elkaars nagels vandaan. Zulke lange nagels heb ik niet, maar geloof me het gebeurt echt. En ik vaak te koppig om als eerste de vrede weer terug te krijgen, is Bart de gene die de stap neemt om de deur van mijn hart weer te openen.

 

Levenservaring is een onbetaalbare waardevolle schat en tegelijk een enorme hindernis. Elkaar accepteren in alle facetten en ruzie maken hoort daar bij. Alleen erover praten daarna is nog veel belangrijker. Zo weten wij de ruzies te minimaliseren en hopelijk te laten verdwijnen voor eeuwig. Zo dat onze liefde dag en nacht optimaal kan stromen .  

 

Liever de liefde, ik heb dit graag. Ook al brengt het je soms verdriet en bewandel je opeens een heel ander pad. Zolang de liefde in je stroomt zal je liefde ontvangen. Ook al lijden je wegen naar Rome, Australië of naar France. De liefde die in jouw lichaam stroomt brengt jou waar je moet zijn. Voor mij is dit nu aan de zijde van Bart en met zijn liefdevolle meiden mogen wij weer een nieuw pad gaan ontdekken in alle liefde voor elkaar.

 

 

Ben ik nu te zoetsappig geweest? Misschien wel, misschien niet.

 

Célébrer l'amour!