Ontstressen

Moeilijk woord voor mij! De laatste tijd ervaar ik regelmatig in mijn lijf een te hoog stress niveau. Als ik het zelf niet door heb dan wijst Bart me er wel op dat ik gestrest doe en hierdoor raak ik natuurlijk alleen maar meer gestrester van. Want toegeven dat ik last van stress heb veroorzaakt eigenlijk bij mij nog meer stress. Hoe gek wil je me hebben.

 

Hoe spontaan en impulsief ik kon zijn in mijn jeugdige wilde jaren, gaat alles nu TE gepland en TE gestructureerd.  Mijn rugzak zit best vol en dat op 38 jarige leeftijd. Niet dat ik me er voor schaam, maar hard ervoor wegrennen door alleen maar te werken lijkt natuurlijk het makkelijkste. Dit deed ik ook al in Ermelo, tijdens mijn leven als danslerares. Waarschijnlijk heb ik honing aan me kont zitten, want het blijft me achtervolgen. Scheiding, ernstig auto ongeluk, operatie, emigreren, bonusmoeder worden, hormonale schommelingen en zoekende in mijn reis wie ik ben. Dus voor mij nu de tijd om de honing ervan af te vegen en mijn angst te gaan omarmen. Met de liefdevolle steun die ik van Bart krijg heb ik besloten om een weekje alleen te gaan reizen. Niet met een backpack op mijn rug en wandelschoenen aan, maar met mijn rugzakje een week in retraite, werken aan mezelf in plaats van op het land, of die eeuwig durende huishoudelijke klussen. En nee ik ga me niet opsluiten in een klooster, maar verblijf ik op een boerderij hier twee uur vandaan. Vind ik het spannend…Rete spannend! Gelukkig hebben ze al een beetje een inkijk gegeven over het programma. Yoga, groep sessies, coaching met paarden, individuele sessie, wandelen, ontspanning, diepgang, goed en gezond eten en genieten van de tijd met jezelf.

 

En wij als mens ervaren de meest stressvolle momenten door; dood, huwelijk, scheiding, vakantie, verhuizing, seks, ernstig letsel oplopen of ernstig ziek worden, De Engelse hebben daar een mooi woord voor een vorm van angst, paniek en stress in elkaar geweven. Anxiety!

Ik voel me echt niet gestrest hoor door dat we het huis te koop hebben, maar ondertussen vreet ik wel mijn nagels op, voel me down en heb ik een kort lontje. Of niet te vergeten de stress en verdriet die ik heb opgelopen tijdens de scheiding, ben ik nu weer in het huwelijksbootje gestapt. Vakantiestress is er niet, omdat we al twee jaar niet op vakantie zijn geweest. En geen dank aan de flapdrol die mij heeft aangereden, want sindsdien kamp ik met nek en rugklachten. En niet te vergeten de operatie die ik heb moeten ondergaan. De arts zal mij denk ik nooit vergeten, wie heeft ooit een patiënt gehad die voor de operatie uit het ziekenhuis bed stapt om weg te rennen omdat haar angst en paniek te groot waren. Bij de tweede poging hebben ze me thuis al helemaal plat gegooid met diazepam en reed ik happy naar het mooie licht van de operatiekamer toe. Uit mijn narcose viel ik als een bom op mijn gynaecoloog met mijn woorden; wat ziet u er mooi uit. En wat betreft de seks, gelukkig gaat dit zonder stress…mij hoor je niet klagen!  

 

Mijn reis start op 10 september!  Ontstressen en weer innerlijke rust vinden en een betere balans gaan voelen in body en mind. Renate op reis en in ontwikkeling! Ik heb er zin in! En hoop ik emotioneel iets meer in balans te zijn. Hakuna Matata…